Börja skriva!!

Det viktigaste är inte att formulera en snygg mening, att ha den perfekta idén eller att kunna skapa den rätta stämningen.
Det viktigaste är att komma igång med ditt skrivande! Börja skriv! Strunta i huruvida det du lyckas få ner på skärmen eller pappret är särskilt bra – få bara dit något. När du väl börjar kommer också hantverket och inspirationen.

Bestäm dig själv för att börja skriva 10-15 minuter varje dag. Längre tid behöver du inte lägga. Ta av den tiden som du annars skulle spendera framför TV:n eller datorn och börja göra något kreativt istället

Här får du en första liten övning att börja med! Enkelt! Sätt igång!

Lärarlistan
Skriv en lista över alla gamla lärare du minns. Du kanske inte minns deras namn, men då kan du istället skriva t ex ”Matteläraren med jätteglasögonen”. Skriv också något kort som du minns om varje person. Det kan vara något de brukade säga, något du minns att de gjorde, något du tyckte om dem då.
”Matteläraren med jätteglasögonen – Slog en gång pekpinnen i katedern så att den gick sönder när jag pratade för mycket”

Den här övningen får dig att tänka beskrivande och också att inse vad många av sina gamla lärare man faktiskt kommer ihåg! (Vi lärare kanske gör något intryck ändå…)

Annonser
Det här inlägget postades i Bilder, Skrivövningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s