Skriva: Miljöer i böckernas värld

Blev inspirerad av  Annikas litteratur- och kulturblogg och hennes senaste bokbloggjerka. Min blogg är ju inte en bokblogg, men det här med miljöer i litteratur är är ju väldigt intressant.
Här är några miljöer som får igång mig:
Bibliotek, bokaffärer och bokhyllor – (t ex Boktjuven av Marcus Zusak, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon) Böcker har liksom något magiskt över sig och på något sätt älskar jag den miljön och ser framför mig slitna läderpärmar och känner den där lukten av gammalt papper. Mysigt!
Hyreshus – låter kanske konstigt. Men det är intressant med miljöer där olika typer av människor kan mötas. Två lyckade exempel på detta är förstås hyreshuset i Igelkottens Elegans av Muriel Barbery eller förortslägenheterna i Svinalängorna av Susanna Alakoski.

Skrivövning: Lista platser och miljöer i böcker som du tycker om. Eller kanske platser som du skulle vilja läsa om!
Välj sedan en av miljöerna och gör din egen beskrivning av hur du föreställer dig den platsen. Miljöer kan ju verkligen ge uppslag till bra skrivideer!

http://alkb.se/bokbloggsjerka

Det här inlägget postades i Böcker och Litteratur, Skrivövningar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s