Vem är jag?

Jag är en svensklärare som är precis så där som man tror att svensklärare är.
Älskar böcker. Älskar ord.  Älskar föralldel mina elever också…
Vill gärna skriva jämt, jämt.

Har hittills lyckats få ihop ett manus till en ungdomsbok som skulle hamna på hyllorna för spökhistorier (om jag hade fått som jag velat)

Det jag skriver på nu är en vuxenroman som utspelar sig på Hisingen i Göteborg och som skulle sälla sig till genren skräck. Tror jag…

 

Annonser

6 kommentarer till Vem är jag?

 1. Linda O skriver:

  Vad kul att hitta dig här och grym bloggidé! Kör på!!!

 2. Det där med prestationskrav är ungefär det sämsta en författare – eller en elev – kan ägna sig åt. Jag har just ägnat ämnet en särskild artikel som du kanske gillar!
  http://blog.forfattartips.se/2012/03/29/skrivkramp-writers-block-vad-man-inte-ska-gora/
  🙂
  Trevlig blogg du har för övrigt, lycka till med den och fastna inte i kravträsket…

  • MalinC skriver:

   Tack!
   Jag har faktiskt läst din artikel och gillade den mycket.Många bra ideer. Det där kravträsket är det väldigt lätt att fastna i…

 3. smullanss skriver:

  Hej jag är en tjej på 15 år som har en liten snabb fråga! Det är nämligen så att min svenska läraren har gett klassen en uppgift att skriva 3 olika inledningar, en chicklit, en fantasy och en deckare. Detta är all den information vi har fått… Jag undrar nu, hut lång är en inledning? Eftersom vi ska skriva en fantasy inledning så behöver texten vara ganska lång för att du ska förstå vilken genre det handlar om. Jag ärmar och skriva och har också svårt att sluta, jag vill ofta lägga in nr massa detaljer som man inte tänker på finns men som man kan använda längre in i boken, även fats jag själv inte kommer skriva en hel bok. Men i alla fall, det är alltså min fråga. Hut lång är en inledning vanligtvis?? Tack på förhand!

  • MalinC skriver:

   Hej!
   Tänker att en inledning inte behöver vara så lång. Kanske max en tredjedels A4 sida. Du kan lägga in beskrivningar, personer, miljöer som är typiska för de olika genrerna ganska direkt. I en fantasy berättelse finns ju karaktärer som du bara finner i den genren (alver, trollkarlar mm) och ofta får ju hjälten ett uppdrag – så varför inte börja där? I en deckare börjar det med ett brott och i en chick-lit är det antagligen en ung tjej med i stadsmiljö med kärlekstrubbel som står i centrum.
   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s